fatete dentare Timisoara

Fatete dentare Timisoara – minim invazive, pentru un zâmbet armonios, cu culoare permanentă

Fatete dentare Timisoara

Atunci când zâmbetul nostru nu este unul așa cum ni-l dorim, acest lucru ne poate crea disconfort. Putem ajunge să nu mai zâmbim, să punem mâna la gură atunci când râdem pentru a ne ascunde dantura inestetică sau chiar să evităm contexte sociale pentru că ne rușinăm de aspectul dinților. Acolo unde dantura este sănătoasă, dar intestetică, cu formă asimetrică ori cu pete sau culoare care nu poate fi corectată prin albirea convențională – externă sau internă – putem să intervenim cu fatete dentare Timisoara.

Tipuri de fatete dentare Timisoara

Stomatologia modernă înseamnă astăzi materiale durabile și rezistente. Unde în trecut un dinte reconstruit rezistent însemna unul din metal, apoi o coroană din metalo-ceramică, astăzi materiale precum zirconiul sau ceramica presată Emax sunt în top ca durabilitate și adaptare la linia gingivală. Este și cazul fațetelor dentare, care au ca scop nu doar să ofere un aspect estetic, simetric, ci și să fie funcționale, oferind rezistență sporită dintelui.

În ceea ce privește tipurile de fatete dentare Timisoara, la iSmile poți alege între cele din ceramică presată Emax pentru un aspect natural, ori din zirconiu pentru un plus de durabilitate și rezistență la un anumit stil de viață.

Cu toate că fațetele sunt foarte subtiri și delicate, odată cimentate, oferă rezistență sporită dintelui.

Sunt adesea folosite în cazul în care dantura este sănătoasă – sau devine sănătoasă în urma tratamentelor stomatologice – dar rămân spații interdentare care trebuie închise, dantura este scurtă și nu este vizibilă la zâmbet, ori dinții sunt ciobiți sau prezintă pete.

Veneers sau no-prep veneers? Diferențe între prepararea pentru fatete dentare Timisoara

Fațetele dentare (veneers) necesită, de regulă, prepararea minim invazivă a suprafeței dintelui. Este vorba despre șlefuirea a 1,5 milimetri necesari pentru a asigura că fațeta dentară este fixată pe dantură și nu modifică structura danturii (nu adaugă volum dintelui). 

Când discutăm despre no-prep veneers, etapa de preparare a dintelui este omisă, însă este nevoie de un anumit aliniament al dinților. Sunt, însă, soluția ideală pentru a adăuga volum unei arcade, ori pentru alungirea coroanelor dentare sau pentru închiderea spațiilor, acolo unde acestea nu sunt de dorit, ori sunt inestetice sau provoacă probleme de vorbine și fonație.

Importanța unui scanner digital vs. amprenta dentară convențională

La iSmile Dental, amprentele dentare – necesare pentru orice lucrare de protetică – sunt efectuate cu un scanner digital performant, care ne permite să avem o imagine 1:1 a danturii. Foarte importantă și în cazul fațetelor dentare este amprenta danturii fiecărui pacient, iar cu un scanner digital, extrem de precis, prepararea dintelui poate fi redusă până la o șlefuire de 0,5 milimetri.

Mai mult, amprenta digitală înseamnă și lucrări protetice care necesită mai puține probe, reducând astfel vizitele pacienților noștri în clinică pentru diverse probe sau ajustrări ale coroanelor ori fațetelor dentare.

În ceea ce privește lucrarea protetică propriu-zisă, în cazul fațetelor dentare, tehnicianul poate realiza, cu ajutorul unei amprente dentare digitale, fatete dentare Timisoara mult mai precise, cu estetică ridicată, care nu adaugă volum arcadei sau chiar unui singur dinte.

Fațetele dentare se pot aplica numai pe dintele natural și au, în definitiv, aceeați rezistență precum smalțul natural. Ca în orice altă lucrare dentară protetică, importantă este îngrijirea danturii și igiena orală corespunzătoare prin periaj și folosirea aței dentare pentru eliminarea plăcii bacteriene. Durata de viață a fațetelor dentare, de exemplu, cu o igienă riguroasă, poate fi și de 10-15 ani.

Întreabă-ne mai multe despre fațetele dentare, procedurile ori tehnologia pe care o folosim pentru orice lucrare protetică – funcțională sau estetică – în clinica iSmile Dental. Te poți programa aici, la numărul de telefon 0754205557 și poți afla mai multe despre noi și de pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Fatete dentare Timisoara
Fatete dentare Timisoara