Fațete dentare: 5 cele mai comune întrebări și răspunsuri

Fațete dentare: 5 cele mai comune întrebări și răspunsuri

Cu siguranță ai auzit de termenul „fațete dentare”, în special dacă ai căutat soluții pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul. Te-ai săturat să-ți ascunzi zâmbetul din cauza dinților deteriorați, decolorați sau aliniați incorect? În acest articol îți răspundem la cele mai comune întrebări pe care le primim despre fațete dentare.

Află de ce fațetele dentare sunt o investiție excelentă pentru zâmbetul tău și cum să alegi clinica potrivită pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. 

 Fațete dentare: Ce sunt și care este scopul lor?

Fațetele dentare sunt restaurări subțiri care se aplică pe suprafața frontală a dinților pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului. 

Indiferent de materialul ales, fațetele dentare oferă o soluție eficientă pentru corectarea diferitelor probleme estetice și funcționale ale dinților. Scopul principal al fațetelor dentare este de a îmbunătăți aspectul dinților, corectând discromia dentară, tocirile sau ciobirile, diastemele și anomaliile de poziționare.

Pot mânca normal cu fațete dentare și cât de rezistente sunt?

Da, fațetele dentare permit o utilizare normală a dinților. Pacienții pot mânca și mesteca fără probleme, însă este recomandat să evite mușcarea obiectelor dure, cum ar fi furculițe, cojile de alune sau fistic. Aceste obiceiuri vicioase pot deteriora fațetele, la fel cum pot deteriora și dinții naturali. 

Fațetele dentare sunt foarte rezistente. Deși sunt subțiri, acestea devin foarte durabile după cimentarea pe suprafața dintelui, similar cu gresia care devine foarte rezistentă după ce este lipită. Fațetele ceramice, în special, sunt cunoscute pentru durabilitatea lor, având o durată de aproximativ 10 ani, în funcție de modul în care sunt întreținute și de materialul utilizat.

Ce preț au fațetele dentare și de ce să investești în ele?

Prețul fațetelor dentare variază în funcție de materialul din care sunt realizate și de complexitatea tratamentului. Investiția în fațetele dentare merită pe deplin datorită multiplelor beneficii pe care le oferă. Acestea nu doar că îmbunătățesc semnificativ aspectul estetic al dinților, oferind un zâmbet mai alb și mai uniform, dar contribuie și la întărirea și protejarea structurii dentare. Fațetele dentare sunt o soluție durabilă și eficientă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea orală și să obțină zâmbetul perfect.

Ele sunt foarte rezistente și au o durată de viață lungă, ceea ce le face o investiție pe termen lung. Mai mult, materialele din care sunt realizate sunt compatibile cu țesuturile din cavitatea bucală, ceea ce înseamnă că nu irită gingiile și se simt perfect naturale.

Poate fi afectată structura dinților de către fațetele dentare?

În cele mai multe cazuri, dinții trebuie pregătiți înainte de aplicarea fațetelor, ceea ce implică îndepărtarea unei mici cantități de smalț. Cantitatea de structură dentară îndepărtată depinde de schimbările estetice dorite. În unele cazuri, fațetele pot fi aplicate fără șlefuirea dinților, dar decizia se ia împreună cu medicul stomatolog. Este esențial să alegi un cabinet stomatologic de încredere pentru a asigura un tratament de calitate.

La ce trebuie să fii atent când apelezi la fațete dentare?

Atunci când decizi să apelezi la fațete dentare, este crucial să alegi clinica și medicul potrivit. Asigură-te că alegi un cabinet stomatologic de încredere, cu o reputație bună și experiență în tratamentele cu fațete dentare. Calitatea fațetelor și a tratamentului depinde foarte mult de competența medicului și de dotările clinice. 

Pentru a vedea câteva dintre transformările spectaculoase realizate la iSmile Dental, te invităm să vizitezi galeria noastră de cazuri clinice de succes!  

Transformă-ți zâmbetul cu ajutorul specialiștilor noștri de la iSmile Dent! Programează o consultație și află cum putem să-ți oferim zâmbetul perfect!

Nu uita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!