concept implant dentar timisoara instrumente profesionale clinica dentala ismiledental timisoara

Implant dentar Timi╚Öoara. Ce este Fast&Fixed ╚Öi cum po╚Ťi avea din╚Ťi fic╚Öi ├«n 24 de ore

Afectarea grav─â a din╚Ťilor ╚Öi pierderea acestora este mereu o problem─â, indiferent de v├órst─â, care afecteaz─â at├ót func╚Ťia primar─â a din╚Ťilor, dar are ╚Öi un impact psihologic major. Tehnologia avansat─â din implantologie ne permite ast─âzi s─â realiz─âm un z├ómbet perfect chiar dac─â edenta╚Ťia (pierderea din╚Ťilor) este par╚Ťial─â sau chiar total─â. ╚śi asta ├«n o singur─â ╚Öedin╚Ť─â.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar Timișoara este o mică rădăcină artificială creată dintr-un metal special (titan), biocompatibil cu organismul uman, care are ca scop înlocuirea unei rădăcini dentare, acolo unde aceasta a fost compromisă și extrasă. Implantul dentar este inserat în os într-un unghi specific și cu o anumită presiune pentru a nu permite nicio mișcare ulterioară care să compromită implantul. În partea exterioară a implantului se montează o coroană dentară, iar în cazul unui sistem de implant dentar Timișoara Fast & Fixed, procedura de inserare a multiplelor implanturi și montarea unei coroane dentare se poate realiza în aceeași zi.

Implanturile dentare se pot realiza at├ót ├«n cazul edenta╚Ťiei complete, c├ót ╚Öi par╚Ťiale sau ca alternativ─â la coroana dentar─â cu punte, acolo unde a fost extras unul sau mai mul╚Ťi din╚Ťi.

Tipuri de implant dentar Timișoara

Pe pia╚Ť─â exist─â mai multe tipuri de implanturi dentare, iar acestea se preteaz─â fiecare unor anumite particularit─â╚Ťi pe care le are fiecare pacient:

  • Implanturi dentare clasice (folosite cel mai des)
  • Implanturi dentare zigomatice (folosite ├«n cazuri speciale, ├«n care nu se pot fixa alte tipuri de implant dentar Timi╚Öoara)
  • Mini-implanturi dentare (folosite ├«n cazul stabilirii protezelor mobile)
  • Implanturi dentare Fast&Fixed (folosite pentru a sus╚Ťine o lucrare fix─â imediat─â, cu pu╚Ťine implanturi)

Implanturile dentare clasice variaz─â ca dimensiuni ├«ntre 3 ╚Öi 5 mm ├«n diametru ╚Öi 15 mm lungime. Acestea pot fi folosite pentru a ├«nlocui unul, doi sau chiar to╚Ťi din╚Ťii, ├«n cazul pacien╚Ťilor cu os s─ân─âtos.

Atunci c├ónd osul nu poate sus╚Ťine un implant cu aceste dimensiuni, se poate discuta despre mini-implanturi. Acestea  sunt sub╚Ťiri, cu un diametru de p├ón─â la 3 mm ╚Öi sunt folosite adesea ├«n spa╚Ťii ├«nguste.

├Än cazul pacien╚Ťilor cu os problematic, unde adi╚Ťia de os nu mai este o solu╚Ťie ╚Öi ├«n care nu pot fi inserate cu succes implanturi clasice sau mini-implanturi, este folosit un implant dentar zigomatic. Acestea se insereaz─â peste osul maxilar ╚Öi se fixeaz─â ├«n oasele pome╚Ťilor.

Implanturi dentare Fast & Fixed

Acest tip de implant dentar Timi╚Öoara poate fi solu╚Ťia perfect─â pentru pacien╚Ťi cu edenta╚Ťie complet─â, deoarece cu doar 10 implanturi se poate realiza o protezare complet─â – o alternativ─â pentru proteza clasic─â, adesea inconfortabil─â.

Implanturile Fast & Fixed sus╚Ťin o lucrare fix─â imediat dup─â procedur─â. Aceasta presupune inserarea a ╚Öase implanturi ├«n maxilar ╚Öi patru ├«n mandibul─â, ├«n pozi╚Ťii care permit sus╚Ťinerea unei coroane dentare provizorii complete imediat dup─â inserare.

O astfel de interven╚Ťie dureaz─â c├óteva ore, se realizeaz─â sub anestezie local─â, ├«ns─â z├ómbetul poate fi complet restaurat ├«n numai o zi.

Recuperarea și îngrijirea

Vindecarea propriu-zis─â a unui implant dentar Timi╚Öoara se realizeaz─â ├«n c├óteva luni de la procedur─â, timp ├«n care suprafa╚Ťa rugoas─â a implantului dentar inserat permite osteointegrarea (cre╚Öterea osului ├«n interiorul implantului). ├Än unele cazuri, ├«n func╚Ťie de tipul de implant, ata╚Öarea coroanei dentare este posibil─â abia dup─â ce a avut loc acest proces, la trei sau chiar patru luni.

În cazul sistemului Fast & Fixed, pentru a asigura succesul implanturilor, este recomandată consumarea alimentelor moi pentru a nu suprasolicita lucrarea imediat după procedură.

Beneficiile unui implant dentar Fast & Fixed sunt multiple ╚Öi includ at├ót rolul func╚Ťional c├ót ╚Öi cel estetic. C├ónd vine vorba despre acest sistem, nu este afectat─â mastica╚Ťia, vorbirea ori stima de sine ╚Öi nu este necesar─â adaptarea la o protez─â conven╚Ťional─â. ├Än plus, medicul specialist poate contura ╚Öi gingia pentru a crea un z├ómbet perfect, ├«ntr-o singur─â ╚Öedin╚Ť─â.

├Än func╚Ťie de particularitatea fiec─ârui caz, medicul specializat ├«n implantologie decide care este cel mai bun tip de implant pentru fiecare caz ├«n parte, pentru a asigura cea mai bun─â rat─â de succes. La iSmile Dental Timi╚Öoara te a╚Ötept─âm pentru o consulta╚Ťie ╚Öi pentru a alege cea mai bun─â variant─â. Te asteptam si pe pagina noastra de Facebook sau Instagram.

femeie la consult stomatologic pentru implant dentar timisoara clinica ismildental