concept implant dentar timisoara instrumente profesionale clinica dentala ismiledental timisoara

Implant dentar Timișoara. Ce este Fast&Fixed și cum poți avea dinți ficși în 24 de ore

Afectarea gravă a dinților și pierderea acestora este mereu o problemă, indiferent de vârstă, care afectează atât funcția primară a dinților, dar are și un impact psihologic major. Tehnologia avansată din implantologie ne permite astăzi să realizăm un zâmbet perfect chiar dacă edentația (pierderea dinților) este parțială sau chiar totală. Și asta în o singură ședință.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar Timișoara este o mică rădăcină artificială creată dintr-un metal special (titan), biocompatibil cu organismul uman, care are ca scop înlocuirea unei rădăcini dentare, acolo unde aceasta a fost compromisă și extrasă. Implantul dentar este inserat în os într-un unghi specific și cu o anumită presiune pentru a nu permite nicio mișcare ulterioară care să compromită implantul. În partea exterioară a implantului se montează o coroană dentară, iar în cazul unui sistem de implant dentar Timișoara Fast & Fixed, procedura de inserare a multiplelor implanturi și montarea unei coroane dentare se poate realiza în aceeași zi.

Implanturile dentare se pot realiza atât în cazul edentației complete, cât și parțiale sau ca alternativă la coroana dentară cu punte, acolo unde a fost extras unul sau mai mulți dinți.

Tipuri de implant dentar Timișoara

Pe piață există mai multe tipuri de implanturi dentare, iar acestea se pretează fiecare unor anumite particularități pe care le are fiecare pacient:

  • Implanturi dentare clasice (folosite cel mai des)
  • Implanturi dentare zigomatice (folosite în cazuri speciale, în care nu se pot fixa alte tipuri de implant dentar Timișoara)
  • Mini-implanturi dentare (folosite în cazul stabilirii protezelor mobile)
  • Implanturi dentare Fast&Fixed (folosite pentru a susține o lucrare fixă imediată, cu puține implanturi)

Implanturile dentare clasice variază ca dimensiuni între 3 și 5 mm în diametru și 15 mm lungime. Acestea pot fi folosite pentru a înlocui unul, doi sau chiar toți dinții, în cazul pacienților cu os sănătos.

Atunci când osul nu poate susține un implant cu aceste dimensiuni, se poate discuta despre mini-implanturi. Acestea  sunt subțiri, cu un diametru de până la 3 mm și sunt folosite adesea în spații înguste.

În cazul pacienților cu os problematic, unde adiția de os nu mai este o soluție și în care nu pot fi inserate cu succes implanturi clasice sau mini-implanturi, este folosit un implant dentar zigomatic. Acestea se inserează peste osul maxilar și se fixează în oasele pomeților.

Implanturi dentare Fast & Fixed

Acest tip de implant dentar Timișoara poate fi soluția perfectă pentru pacienți cu edentație completă, deoarece cu doar 10 implanturi se poate realiza o protezare completă – o alternativă pentru proteza clasică, adesea inconfortabilă.

Implanturile Fast & Fixed susțin o lucrare fixă imediat după procedură. Aceasta presupune inserarea a șase implanturi în maxilar și patru în mandibulă, în poziții care permit susținerea unei coroane dentare provizorii complete imediat după inserare.

O astfel de intervenție durează câteva ore, se realizează sub anestezie locală, însă zâmbetul poate fi complet restaurat în numai o zi.

Recuperarea și îngrijirea

Vindecarea propriu-zisă a unui implant dentar Timișoara se realizează în câteva luni de la procedură, timp în care suprafața rugoasă a implantului dentar inserat permite osteointegrarea (creșterea osului în interiorul implantului). În unele cazuri, în funcție de tipul de implant, atașarea coroanei dentare este posibilă abia după ce a avut loc acest proces, la trei sau chiar patru luni.

În cazul sistemului Fast & Fixed, pentru a asigura succesul implanturilor, este recomandată consumarea alimentelor moi pentru a nu suprasolicita lucrarea imediat după procedură.

Beneficiile unui implant dentar Fast & Fixed sunt multiple și includ atât rolul funcțional cât și cel estetic. Când vine vorba despre acest sistem, nu este afectată masticația, vorbirea ori stima de sine și nu este necesară adaptarea la o proteză convențională. În plus, medicul specialist poate contura și gingia pentru a crea un zâmbet perfect, într-o singură ședință.

În funcție de particularitatea fiecărui caz, medicul specializat în implantologie decide care este cel mai bun tip de implant pentru fiecare caz în parte, pentru a asigura cea mai bună rată de succes. La iSmile Dental Timișoara te așteptăm pentru o consultație și pentru a alege cea mai bună variantă. Te asteptam si pe pagina noastra de Facebook sau Instagram.

femeie la consult stomatologic pentru implant dentar timisoara clinica ismildental