De ce să alegi o punte dentară? 5 avantaje importante

Descoperă beneficiile oferite de o punte dentară: restabilirea zâmbetului și sănătății dentare. Consultă iSmile Dental  pentru soluții personalizate.

Deși lipsa unuia sau a câtorva dinți poate părea inițial o problemă minoră, consecințele sale pot fi mai grave decât pare la prima vedere. Pe lângă impactul estetic, care poate afecta încrederea și starea de bine a unei persoane, lipsa unui dinte poate declanșa o serie de probleme dentare și de sănătate. Printre acestea se numără deteriorarea oaselor maxilare, care poate duce la resorbție osoasă și modificări ale structurii feței, precum și creșterea riscului de afecțiuni precum parodontoza și probleme de aliniere a dinților,

De aceea, este esențial să abordăm această problemă cu seriozitate și să căutăm soluții eficiente pentru a restabili întregul sistem dentar și a evita complicațiile pe termen lung. Din fericire, puntea dentară reprezintă o opțiune fiabilă și eficientă pentru cei care se confruntă cu lipsa unui dinte sau mai multor dinți, oferind numeroase avantaje și îmbunătățind calitatea vieții pacienților.

Ce este și cum se montează o punte dentară?

O punte dentară este o structură fixă folosită pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Aceasta constă din dinți artificiali, numiți „dinți stâlpi”, care se sprijină pe dinții sănătoși adiacenți spațiului edentat, creând astfel o „punte” între aceștia.

Pentru a monta o punte dentară, medicul stomatolog realizează câțiva pași esențiali: evaluarea inițială, pregătirea dinților adiacenți prin șlefuire, luarea amprentelor pentru realizarea punții personalizate și, în final, fixarea permanentă a punții dentare. Acest proces asigură o potrivire precisă și o funcționalitate optimă a noii structuri dentare.

Iată 5 avantaje importante asociate cu o punte dentară:

  1. Restaurează funcția gurii

Puntea dentară nu doar completează spațiile goale lăsate de dinții lipsă, ci și restabilește funcția normală a gurii. Prin înlocuirea dinților absenți, aceasta permite o masticare eficientă a alimentelor și o vorbire clară, ceea ce poate îmbunătăți calitatea vieții și confortul zilnic.

  1. Menține dinții în poziția corectă

 Lipsa unui dinte poate duce la deplasarea sau înclinarea dinților adiacenți în spațiul lăsat liber. Prin stabilizarea și susținerea acestor dinți, punțile dentare contribuie la menținerea poziției corecte a acestora în arcada dentară, prevenind astfel complicații ocluzale și probleme parodontale.

  1. Păstrează structura facială

Dinții lipsă pot afecta structura facială, determinând o pierdere graduală a suportului osos și modificări ale formei feței. Prin umplerea spațiilor goale cu o punte dentară, se menține integritatea osului și se previn schimbările faciale nedorite, contribuind astfel la menținerea unui aspect tânăr și sănătos.

  1. Îmbunătățește mușcătura

Lipsa unuia sau a mai multor dinți poate afecta alinierea și contactul corect între dinți, ceea ce poate duce la probleme de mușcătură și disfuncții temporo-mandibulare. Prin corectarea acestor probleme și restabilirea unei mușcături normale, punțile dentare pot îmbunătăți confortul și funcționalitatea gurii.

  1. Restabilește încrederea și confortul

 Unul dintre cele mai importante avantaje ale punților dentare este capacitatea lor de a restabili încrederea și confortul pacientului. Prin oferirea unei soluții estetice și funcționale pentru dinții lipsă, punțile dentare permit pacienților să zâmbească, să mănânce și să vorbească fără restricții, contribuind astfel la îmbunătățirea stării lor de bine și la redobândirea încrederii în propriul zâmbet.

Echipa de profesioniști de la iSmile Dental este alături de tine în fiecare pas al procesului de restaurare a zâmbetului tău. Dacă dorești să explorezi opțiunile disponibile pentru tine, te invităm să programezi o consultație!

Ai mai multe întrebări? Contactează-ne la: 0754205557

Află mai multe despre noi și de pe paginile noastre de Facebook și Instagram!