Coroana dentară din zirconiu vs. alte coroane: Alegerea ideală pentru dantura ta

Alegerea materialului potrivit pentru coroana dentară poate influența semnificativ durabilitatea și estetica zâmbetului tău. Cu opțiuni variate disponibile, coroana dentară din zirconiu a câștigat popularitate datorită multiplelor avantaje pe care le oferă. În acest articol, vom compara coroana dentară din zirconiu cu alte tipuri de coroane, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere.

Tipuri de coroane dentare

În funcție de material, coroanele dentare pot fi clasificate astfel:

  • Ceramică: Ideală pentru estetică și biocompatibilitate.
  • Metalo-ceramică: Durabilă, potrivită pentru dinții din spate.
  • Metalică: Foarte rezistentă, dar estetic inadecvată pentru dinții vizibili.
  • Acrilică: Utilizată temporar, cu rezistență scăzută.
  • Metalo-acrilică: Combinație între metal și acrilic, mai durabilă decât coroana acrilică simplă.
  • Zirconiu integral: Oferă o estetică naturală și durabilitate excelentă.
  • Zirconiu-ceramică: Combinație între durabilitatea zirconiului și aspectul estetic al ceramicii.

Coroana dentară din zirconiu: De ce este preferată de specialiști?

Coroana dentară din zirconiu este preferată de specialiști datorită mai multor avantaje remarcabile. În primul rând, zirconiul este extrem de rezistent și durabil, făcându-l ideal pentru coroanele dentare. Acest material poate suporta forțele mecanice generate de masticație fără a se deteriora, asigurând astfel longevitatea lucrării dentare. Această durabilitate face zirconiul o alegere excelentă pentru pacienții care caută soluții pe termen lung.

Un alt motiv pentru care coroanele din zirconiu sunt atât de apreciate este estetica lor superioară. Translucența zirconiului permite luminii să pătrundă prin coroană într-un mod similar cu dinții naturali, oferind un aspect foarte natural. În plus, zirconiul poate fi colorat pentru a se potrivi perfect cu restul dinților pacientului, asigurând un zâmbet uniform și estetic plăcut.

Pe lângă aspectul estetic și durabilitate, zirconiul este bine tolerat de organism, având un risc redus de reacții alergice sau iritații ale gingiilor. Aceasta este o caracteristică importantă, mai ales pentru pacienții cu sensibilitate la metale sau alte materiale dentare. Biocompatibilitatea zirconiului contribuie la sănătatea generală a cavității bucale, reducând riscul de inflamații sau alte probleme dentare.

Coroanele din zirconiu oferă și un confort superior datorită lipsei de conductivitate termică, eliminând astfel senzațiile de durere la cald sau rece. De asemenea, acestea au o retenție alimentară redusă și sunt mai ușor de igienizat comparativ cu alte tipuri de coroane. Aceasta înseamnă că pacienții nu doar că beneficiază de un aspect estetic plăcut, dar se bucură și de o funcționalitate optimă în viața de zi cu zi.

Cum se compară coroanele din zirconiu cu celelalte opțiuni?

Coroanele din Ceramică
Acestea oferă un aspect frumos  și sunt ideale pentru dinții frontali. Ceramica este bine tolerată de țesuturile moi, dar nu este la fel de durabilă ca zirconiul, fiind predispusă la crăpare sau fracturare sub forțele masticatorii intense.

Coroanele Metalo-Ceramice
Coroanele metalo-ceramice sunt foarte durabile și sunt adesea folosite pentru dinții posteriori. Totuși, aspectul vizual poate fi compromis, deoarece metalul de sub porțelan poate deveni vizibil pe măsură ce gingiile se retrag, creând o margine gri inestetică.

Coroanele Metalice
Foarte rezistente și durabile, aceste coroane sunt folosite de obicei pentru dinții din spate. Cu toate acestea, aspectul lor mai puțin estetic și toleranța mai redusă de către țesuturile moi le fac o alegere mai puțin populară pentru dinții vizibili.

Ești gata să faci alegerea potrivită pentru dinții tăi, cu ajutorul echipei iSmile Dental?

Zirconiul s-a distins în ultimii ani ca materialul preferat pentru coroanele dentare datorită combinației sale unice de durabilitate, estetică și biocompatibilitate. Deși costul coroanelor din zirconiu poate fi mai ridicat, avantajele pe care le oferă justifică pe deplin investiția. Tehnologia avansată CAD/CAM utilizată pentru realizarea acestor coroane asigură o adaptare perfectă și o funcționalitate de lungă durată.

Vrei să afli cum îți putem îmbunătăți zâmbetul cu ajutorul coroanelor dentare din zirconiu? Te poți programa aici sau la numărul de telefon 0754205557.

Află mai multe despre noi și de pe paginile noastre de Facebook și Instagram!