Implantologie

Cabinet Implantologie Timisoara

Implantologie

Implantologia dentara este solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa, indiferent de motivul pierderii acestora. Un implant dentar are o durata de la 10-15 ani pana la o viata intreaga in functie de starea generala de sanatate a pacientului si a modului de ingrijire a acestuia.

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, implantologieprintr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie.

Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa. Implantul dentar este in prezent cea mai folosita si cea mai recomandata metoda de inlocuire a unui dinte lipsa, pe care apoi se pot realiza lucrari ceramice, protetica, coroane pe implant, punti pe implanturi.

Iata cateva din principalele motive pentru alegerea unui implant dentar:

  • Pentru a inlocui unul sau mai multi dinti irecuperabili sau lipsa
  • Pentru a preveni resorbtia osoasa
  • Pentru a oferi suport stabil pentru coroane si punti
  • Pentru a mari sprijinul si stabilitatea protezei

Suna acum
Meniu